Skip to content

To meet ”Mr. Bodyguard”…

07 juli 2008

Lite nytt om jobb-ekorrar och änder idag: 😉 Andungarna har blivit som stora tonåringar och ser ut att ha kul när dom dyker men flyga kan dom fortfarande inte; vingarna är för små. Dom har egna viljor ser man också… Alla ungar hade gått med mamman till skuggan under en buske, utom en… han ville istället kila över till maten och äta då mamman började tjata på honom att han fick minsann komma han också! Det var så gulligt att se hur han, ”tonåringen”, faktiskt lydde sin kära mor utan att få sig en enda munsbit!  Ja, annars kan du ju bli villebråd, lille vän!

 

Det var en liten inblick i djurens sköna värld. Tänkte därmed skriva en anekdot från sista dagen på min tidigare jobb (ett drömjobb, suck) där en speciell person levde i Hollywood’s lilla värld…  Jag hade permanent jobb på Ronco, producent av köksutrustning som säljs via tv-reklam på de flesta tv-bolag i USA. Det tog tvärslut när vi en tisdagmorgon i april detta år inte längre kunde komma in i byggnaden. Ett fejkat meddelande om att datanätet höll på att uppdateras hade satts upp på ytterportarna och att vi fick vänta tills klockan 9.00, vilket innebar en timmes väntan. Alla samlades utanför Starbuck’s i Simi Valley. Vi pratade med varandra om vad det kunde vara och några hade hört rykten om att Ronco skulle säljas. Det var däremot ingen som visste allting, pga mycket hemlighetsmakeri de senaste veckorna.

 

Så blev klockan nio… Man hade placerat en mustaschprydd vakt utanför byggnaden som inte det minsta dolde att han var beväpnad. Vi blev tillsagda att samlas i lunchrummet, där alla kökslådor syntes vara genomsökta och där anslagstavlan med bl.a. “Månadens kollega” var tömd. Vi tog plats vid borden och sist men inte minst kom den stolte vakten och ställde sig bredbent framför oss med händerna på hölstret och glodde över oss med ett stort flin. ”Vem 17 trodde han att han var??” tänkte de flesta. Och sen blev det en lååång väntan då inget hände. Folk ville på toaletten, skulle vi få det? Ja, men ingen fick gå någon annanstans! “Pajaserna” radade upp sig fyra personer och blockerade alla utvägar så att enda vägen var till toaletterna… Jag tror de flesta gick dit, om inte annat så för att undkomma pressen de lagt på oss. Några var förbannade för hur vi blev behandlade som kriminella eller som om vi var gisslan. Jag upptäckte att jag var inte den enda som kände mig skakig. Speciellt en kollega som var gravid mådde verkligen inte bra av det här.

 

Det blev ca två timmars väntan totalt, utan att vi fick ord om nånting. Så kom en ung holländskliknande man ut från ett kontor, log brett och presenterade sig som Mr. whatever och att han var nya chefen på Ronco och han var sorry för att han hade låtit oss vänta så länge. I nästa andetag berättar han glatt, med ena businesspartnern tryggt vid sin sida, att Ronco flyttar till New York och att allting är stängt och slut här och nu skulle vi få våra “severences”, vilket innebar en veckas lön för alla. Yippiee… så det var det vi hade väntat på, att de skulle räkna ut alla våra löner och bli avskedade!

 

Eftersom bara en i taget, vägledd av en “businesspartner”, fick gå till sitt skrivbord och hämta sina tillhörigheter och placera dem i en kartong, tog det evigheter innan lunchrummet blev tomt på folk. Jag var bland de sista som skulle få gå iväg. Då fortsätter flin-vakten med sitt skådespeleri och berättar smilande med arrogant ton att han minsann brukar anlitas som bodyguard åt de främsta inom musik-Hollywood… I förhoppning att ytterligare försöka impa på oss damer nämnde han nåt namn på en rockartist som mina kollegor kände till men som jag glömde bort så fort jag hörde det. Han tillade att han hade inte sovit på hela natten utan bara vaktat utanför den här byggnaden – oj, oj, oj…. vad han tyckte han var cool. Jag som inte hade nåt att göra mer än vänta på att komma mig därifrån, studerade hans sätt att leva sig in i en roll som inte ens var riktig. (Eller viktig! …i det här fallet…) För att summera det: Mannen såg helt klart ut att ha tittat för mycket på Kevin Costner i “The Bodyguard”! Enda skillnaden är att Costner var i en spelfilm medan den här killen… hmmm….  lever i sin egna 24/7 Hollywoodfilm! 🙂 Well, well, det var väl så de ville ha det, de nya ägarna av Ronco…

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: