Hoppa till innehåll

På tur i Simi Valley

12 juli 2008

Uppe innan tuppen! Min vän Lizette är extremt morgonpigg så för att hon skulle vilja följa med mig ut på en hajk fick jag gå med på att kliva upp klockan 05.30 på möra! Vi tog bilen ungefär en mil bort, parkerade (aja baja, jag sa till henne att inte parkera där hon ställde sig, då det var förbud just där…) och började vandra brant uppför. Klockan var halv sju och solen hade hunnit gå upp men utan att avge speciellt mycket värme än! Det var såå vackert och fridfullt en sån här lördagmorgon när de allra flesta fortfarande ligger och slumrar i sina sängar…

Tidig morgon i Simi Valley

Tidig morgon i Simi Valley

Upptäckslusta! Det är första gången vi traskar gnom bergen här och vi vill se vart det slutar...

Upptäckslusta! Det är 1:a gången vi traskar genom bergen här och vi vill se vart det slutar...

Vägen går i kringelikrok och man har utsikt över Simi Dalen. Ja, när vi väl kom ner på andra sidan berget visade det sig att stigen ”Hummingbird Trail” som vi gick på inte går i en loop, utan man måste vända och gå tillbaka samma väg… Lizette behövde dock uppsöka ”faciliteterna” så vi gick vidare till en mack. Mackgubben föreslog att vi skulle undvika att gå stigen tillbaka eftersom skallerormarna kommer fram nu när solen ligger på och det är varmt… Så vi bestämde att vi går bilvägen tillbaka, för det skulle bli en lång väg tillbaka i vilket fall som helst! Mötte ett 20-tal cyklister som kom nedsvischandes i all världens fart. För oss var det svettigt värre då solen gassade på ordentligt!

Vi trodde aldrig att vägen skulle ta slut nångång… det är en ytterst smal bilväg som förr i tiden var ett indianpassage, där indianerna red med sina hästar. Inte alls svårt att föreställa sig. Man passerar bl.a. en gammal tågstation som nu används till museum. Resten av byn ser ut lite som utanför Vännäs, för er som varit där.

Inte förrän kvart i tio hade vi hittat tillbaka till bilen. En polisbil märkt Simi Valley Police rullade förbi oss och jag undrade vad han hade här att göra, tills jag insåg… ”Lizette! Han är här för att ge dig böter!!” ”Jaa, det var i sista sekunden”, sa mannen från polisbilen,” jag skulle just till att ge dig en p-bot! ”, plus la han till några förmaningar till henne förstås… Vi klarade oss precis från dessa p-böter, efter svettiga tre timmar och en kvart på hajk!! Kommer vi att göra om det? Nja…… men jag kanske kommer att utmana mamma och pappa när de kommer hit!! Det var trots all möda, svett och branta backar väldigt mycket sevärt under färden…

Högt, högt går vår promenad tillbaka för att försöka hitta igen bilen! Vi fick höra att det spelats in många westernfilmer/scener härikring.

Högt, högt går vår promenad tillbaka för att försöka hitta igen bilen! Vi fick höra att det spelats in många westernfilmer/scener härikring.

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. 14 juli 2008 13:18

    Vad trevligt att kunna ta promenader i bergen! Mysig omgivning! Kommer ni hem nåt i sommar?? Kramar, M&M

  2. 14 mars 2017 01:52

    Reblogga detta på Valley Girl och kommenterade:

    Fint minne!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: