Skip to content

Jordbävning och allting rör sig!!

29 juli 2008

Jag har haft ont i benen i tre dagar nu… Dagen efter inlinesåkningen … waaaaoooooow! Guess what?? Vi hade just värsta jordbävningen och jag sitter på 6e våningen och allting skakade ORDENTLIGT!!!

Innan jag började med dagens blogginlägg satt jag och tänkte på mitt inlägg om jordbävningarna i fjol, konstigt nog… tänkte att det har inte vart nån jordbävning sen oktober i fjol, undrar när nästa ska komma? Och så KOM en bara fem minuter senare!!  (Intuition, va?) Hyllorna skakade och allting rörde på sig, golvet…. Och telefonerna funkar inte längre… Varken min egen eller andras går igenom. Vet inte ännu vilken magnitud det var, men den var stark och jag skakar som ett asplöv… Det kommer snart en efterchock, som alla väntar på.

…Nu vet jag… magnitud 5.4 och det är mycket. Epicentrum i Chino Hills, 9 mil härifrån där jag är. Kolla själv här. Jag kan säga att det är inte roligt! Kollade ner mot parkeringen med hundratals bilar och ser att alarmen är på… Nä. nu ska jag ta trapporna ner och gå ut. Får se sen när man kommer hem hur mycket som har flugit ner från hyllorna?

…En polisman som bott hela sitt liv här i södra Kalifornien, säger till LA Times: ”It’s the first time in my life I actually got under my desk.” Det är det vi får lära oss här, och nån skrek också ”under skrivborden med er!” medan jordbävningen rullade på. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, var bara rädd att nåt skulle ramla på mig. När telefonerna väl kom igång efter 45 minuter så berättade maken att han var i en butik medan det hände och att grejer ramlade ner från hyllorna. Han släppte allt och for raka spåret till byggplatsen för att se om fönstrena han håller på att montera in hade hållit. Och det hade dom, lyckligtvis! Läs mer här om andras reaktioner och se intressanta bilder av jordbävningen – det är ju dagens stora samtalsämne här i LA.

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. Marianne permalink
  29 juli 2008 12:35

  Tacka vet jag Sverige. Hoppas att allt har gått bra och att du har klarat det både fysiskt och mentalt.
  Kramkram

 2. Marianne permalink
  29 juli 2008 12:39

  Gick över till Aftonbladet på nätet direkt efter jag läst din blogg och där kunde man läsa om jordbävningen. Tydligen är det väldigt vanligt där du bor. Inga skadade rapporteras i våra nyheter. Ta hand om dig

 3. 29 juli 2008 13:22

  Hua, hoppas att allt är bra därhemma! Sånt vill man ju inte alls vara med om. Lite skillnad mot Norrland, eller hur!? Storkramen

 4. 04 augusti 2008 10:27

  Läste din kommentar o ditt inlägg här. Hoppas verkligen att jag slipper vara med om någon jordbävning. Och jag är glad för din skull att det gått bra för dig.
  Jättekramis L.

Trackbacks

 1. “å vi rullar, vi rullar, vi rullar, vi rullar….” « Valley Girl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: