Skip to content

Chatsworth…

12 september 2008

Glada i hågen hade vi planerat att fira vår femåriga bröllopsdag, med middag och mysig bio efter. Maken hämtade upp mig på jobbet och vi körde i rikting hemåt, tvärs genom San Fernando Valley. Men vi kom inte fram till restaurangen direkt, för ett par gator var plötsligt avstängda och trafiken dirigerades åt ett annat håll. Och så passerade hur många ambulanser som helst, åt båda hållen! Jag har aldrig nånsin sett så många ambulanser på en gång, och även polisbilar!

I den tröga trafiken hamnade vi till sist vid restaurangen och vi funderade verkligen vad som stod på, för utanför fortsatte ambulanserna ila fram och tillbaka efter Devonshire-gatan. Tillbaka i bilen rattade vi in den lokala radiokanalen och fick höra den hemska sanningen: bara runt en timme tidigare hade en godsvagn frontalkrockat med ett fullastat persontåg! Minst 10-20 döda, var siffran då, och 100-tals skadade. Efter att ha lyssnat på det kände vi verkligen ingen lust längre att gå på bio och låtsas som ingenting medan hundratals människor bara några kvarter intill kämpade för sina liv… och därtill förlorade många sina liv.

Dessutom får jag inte tag på en kompis vars man brukar åka med det här tåget från sitt jobb i LA. Hon svarar inte så vi hoppas verkligen inte att han slutade jobbet tidigare idag (det är ju fredag) och hoppade på tåget vid 15.30-tiden! Och om han gjorde det, måtte han ha klarat sig!! Igår hamnade allting om 9/11 på teve, nu känns det sorgligt med det som hänt precis i närheten. Hela natten kommer de att söka överlevanden i vraket. Ni kan ju tänka er vilken enorm smäll det var, två tåg i full fart rakt in i varandra!

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. 14 september 2008 12:30

  Grattis till era 5år! Tänkte nog att ni var i närheten av tågkraschen. Hua, hoppas inte din kompis man var med. Ta hand om er! Kram

 2. Ulla-Märta permalink
  14 september 2008 12:58

  Oj, det kan inte va trevligt att komma till en sån olycksplats..man blir såå illa tillmods när man råkar va i närheten av en tragisk olycka.. och tackar övre makter att man inte är inblandad själv..var rädda om er och kör försiktigt.

 3. 14 september 2008 14:54

  Tack för hälsningarna! Ja, imorse hörde vi att det var persontåget som hållit på med textmeddelanden på mobilen, så han märkte inte att han körde mot rött… 25 döda är siffran nu… och blir mer sen.

  Nu ska vi på middag hos en svensk kompis som har flyttat till ett hus uppe på berget i Thousand Oaks. Visar bilder här sen!! Kram

 4. 17 september 2008 22:15

  Uppdatering gällande min kompis: Han som alltid brukar ta tåget, han tog bilen just denna dag! Och han kände ingen av dem som dog, det fanns ju en lista publicerad i LA Times. Skönt!

Trackbacks

 1. Mycket på G « Valley Girl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: