Skip to content

Indoktrinering för 23 miljoner dollar

01 oktober 2008

Nä, nu… Ni ska bara veta hur hjärntvättade människor blir i media här. I ett par månader har det rullat reklamfilmer där man som valdeltagare ombeds rösta NEJ för Förslag 7, ett förslag som innebär att man (om man tycker JA) vill att hälften av energin ska vara från naturresurser, successivt fram till 2025. Nej-filmerna varnar att det är ett ”dåligt val”, ”folk blir av med sina jobb”, ”konsumenterna måste betala $300 mer per år för elektricitet”, et.c. Reklambudskapet låter som rena domedagsprofetian om man inte röstar NEJ.

Jag och maken hade våra misstankar. Man ska ALLTID kolla eftertexten som flashar förbi och visar VEM som har betalat för reklambudskapet: Edison. Största elbolaget i Kalifornien. Som inte vill övergå till att använda 50% alternativ energi. Såklart! Edison har tillsammans med två andra oljeenergibolag betalat 23,7 miljoner dollar till att kampanjera EMOT miljön/Förslag 7. Enligt deras webbsida är dom tydligen nöjda med att ”16 percent of our energy mix comes from wind, solar, biomass, small hydropower and geothermal sources”. Varför skulle man då inte om 15 år kunna vara uppe i 50% ? Här i Kalifornien bränner solen på varenda dag och det är en lång kustremsa i Kalifornien, där det blåser varje dag. Nog sjutton om de verkligen brydde sig om Moder Jord, skulle de kunna se till att använda hennes naturresurser utan att för den skull blåsa konsumenterna på pengar.

Och det är så lätt att låta såå jätteduktig: ”Edison – Leads the nation in renewable energy” – Hmm, KAN det vara för att dom är störst i Kalifornien som är en stat med enormt stort antal energiförbrukare? Hur vore det om ni jämförde er med energitänkande europeer istället?

Well. Jag får ju inte rösta i år, har inte slängt in en ansökan om citizenship som jag borde, men jag hoppas verkligen tanterna och gubbarna därute kollar igenom förslagen först innan de röstar. För allting kan vinklas till att låta som det passar dem. Oljebolagen har ju pengar till att göra det också. Tydligen viktigare än miljön.

Se: Proposition 7 (2008)

Annonser
One Comment leave one →
  1. 02 oktober 2008 11:34

    Jag ska nog inte ens börja berätta vad jag tycker om det amerikanska folket ”överlag”… Jag känner ju faktiskt många fina människor däröver.. Kul att du är tillbaka i bloggen igen. Har undrat vart du tagit vägen!?? Ser verkligen fram emot att få se vart ni flyttar. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: