Skip to content

The Secret Lives of a Mother and a Daughter

29 oktober 2008

Jag hittade några som har skrivit om sina husdjur, om hur de skulle vara om de var människor… Eftersom jag och maken alltid har skojat om precis detta, tänkte jag att jag måste dela med mig lite!

 

Först har vi Meisje, och namnet säger allt. Meisje betyder flicka på holländska och hon är den lilla söta tjejen som bestämt sig för att aldrig bli vuxen. Hon bor fortfarande hemma med sin mamma fast hon fyllt 25 och alla hennes syskon redan har egna hem. Hon gillar att sminka sig och bära långa fina scarfar runt halsen och är enormt modeintresserad! Det är superviktigt att ge rätt intryck och hon spenderar lång tid i badrummet framför spegeln innan hon går ut och lägger sig i solstolen vid poolen med ett glas isvatten. Hon håller kosten enkel, äter vegetariskt med mycket sallad och grönt utan större variationer. Hon talar både svenska och engelska och när hon ”blir stor” vill hon jobba i en fashionabel frisörsalong i Los Angeles. Hade hon haft pengar till college hade hon gärna blivit samtalsterapeut eftersom hon har så stark intuition och lätt för att sätta sig in i andras känslor.

 

Meisje är en naturmänniska som absolut inte gillar krogliv utan joggar hellre för att hålla sig i form. Hon blev uppvaktad en gång för sina vackra blå ögons skull, men föll inte för killens burdusa sätt fast dom verkligen hade äktenskapstycke. ”Om dom inte kan sjå sig i två veckor får det vara!” anser hon, och tycker att det ska gå till på gammeldags vis med rosor och choklad som uppvaktning. Hon älskar att prata i telefon och kan sitta i timmar och prata med sin bästa kompis, ja hon har bara en. Hennes stora styrka är punktlighet och ärlighet, har hon lovat att hon ska göra en sak en viss tid, så gör hon det också. Därför har hon också samma förväntningar på folk i sin omgivning.

 

Skönhetssömn är A och O och efter att hon lagt sin ansiktmask på kvällen går hon och lägger sig klockan 21.30, varje kväll. En talang som många inte vet om är att hon har en vacker sångröst, dock sjunger hon endast i duschen eftersom hon inte gillar publik.

a

a

 

Missan är en äldre dam som vägrar tala om hur gammal hur är eller var hon föddes. Hon har genomgått många livskriser och har tvingats överge det mesta av sin gamla livsstil innan hon blev på smällen. Hon har ensam skött om sina sex barn tills de var gamla nog att flytta hemifrån och gjorde allt med en cafébiträdes lön. Hon vet att det är viktigt att försöka vara ett exempel för sin dotter, men hon inser sina begränsningar och har många gånger fått råd från sin kloka generösa dotter istället för tvärtom.

 

I hennes ungdom levde hon ett väldigt promiskuöst liv och har barn med fyra olika män. Det första gjorde att hon fick hoppa av skolan och hon har aldrig återvänt sen dess. Hade hon fått välja hade hon aldrig haft alla dessa barn, men har till slut fått öppna sitt hjärta till en av dem, yngsta dottern Meisje. När dottern gått och lagt sig på kvällen brukar hon sätta sig framför tv:n med en whisky och en cigarett och titta på deckare tills hon somnar i soffan. Hon gillar inte att prata så mycket utan lyssnar hellre; att leva med en prat- och sjungglad dotter räcker, anser hon. Hennes last är chips och glass vilket brukar lägga sig på hullet, men hon bryr sig inte längre: “Vem skulle titta på mig med min hängmage efter att ha fött sex barn?!” menar hon. Dessutom äter hon helst hamburgare och blodiga stekar på restaurangen Denny’s där hon jobbar heltid och hemma blir det micromatlådor som inte behöver tillagas.

 

Hon gillar att träffa nya människor och det får hon ju göra på jobbet. Det är mest truck drivers som kommer dit och hon brukar flörta med dem för att få mer dricks, men inget annat, för då skulle dottern genast klaga, det vet hon. Hon trivs ganska bra med livet även om hon ibland saknar en man vid sin sida, fast det blir nog aldrig nån för hon litar inte på karlslokar, har hon sagt. Hon har faktiskt pratat så illa om karlar att dottern inte ens vågar sig ut på krogen eller på en dejt. På grund av det har mor och dotter blivit ganska bundis med varandra och om de inte gör några förändringar kommer de nog att fortsätta bo tillsammans i sin lilla tvåa i förorten. Men det trivs de så bra med, så länge de har varandra och mat på bordet varje dag…

 

a

 

a

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. Ulla-Märta permalink
  30 oktober 2008 10:56

  Hej! Det var en trevlig historia..lite vemodigt också..men så är ju livet det går upp och ner och man vet ju inte hur livet blir för var och en. Ja, det är ju bara att ta det som det kommer och göra det bästa av situationen..Du skulle ju satsa på att skriva barnböcker eller nåt..Kram

 2. 31 oktober 2008 05:39

  Det låter för mig som att din beskrivning av ”Flickan” har vissa likheter med hennes ”Matte”!!???? I alla fall Matte som ung!!??? Roligt skrivet!! Kramen

 3. 31 oktober 2008 10:04

  Här kommer förklaringen! Jag har bara utgått från hur katterna är och det vi ser dem göra… Meisje har en ljus röst och har ett enormt utbud på olika mjao-läten och kan verkligen få sagt precis det hon vill vi ska förstå, och ibland låter det faktiskt som hon sjunger då hon har lååånga miiiiaaaooouuueeeee-läten… 🙂

  Till skillnad från morsan Missan som det inte hörs mkt från, hon är mer manlig i sitt beteende och har en mörk röst. Jag trodde först hon var en hanne när hon kom till oss…tills vi såg magen växa!

  Där med uppvaktningen kommer ifrån flera erfarenheter..när nya personer kommer (t.ex. alla som hälsat på/bott hos oss/skött om katterna när vi varit borta), tar det minst 2 veckor av lockande & pockande innan Meisje litar på dem… Och så nöjde hon sig med att bara ligga i fönstret och *spana* på grannkatten som var en halv-siames också. Han brukade komma och lägga sig utanför våran dörr, var intresserad av henne, men hon jagade bara bort honom!

  Första ggn jag satte en scarf på henne gick hon och kollade sig i spegeln och sträckte sen stolt på sig – jag LOVAR!! Och hon hade ett halsband med en bjällra som hon bjällrade runt med lite väl överdrivet, tyckte maken… Så make-up skulle nog vara viktigt för en katt som kollar sig i spegeln!

  Och maten, hon vill inte prova på riktigt kött eller ost, utan nöjer sig med torrfoder (= typ en vegetarian tycker min man). Hon testar gärna plantor, som på bilden en Mintplanta. Missan är mer som en riktig katt som äter ”hemfångade” fåglar (på balkongen en gång…) och möss…

  Och ja, Meisje motionerar mer än modern… Meisje springer runt i lägenheten och jagar leksaksmöss, medan Missan ligger på soffan…

  Missan bryr sig inte så mkt, medan dottern är jättekänslig och lättsårad. Men så är det med Siameser!! Dom är hur intressanta som helst. Maken som tidigare avskytt katter har ändrat sig sedan han lärde känna Meisje, och hon gillar att fixa med hans hår jämt när han sitter i soffan, så frisör passar henne! Terapeut för hon kommer emellan och säger ifrån om vi två tjafsar över nåt, samt vill trösta om jag är ledsen. Men hennes mamma har inga pengar till att betala studier, hon var ju hemlös när hon kom till oss med 6 ungar i magen… 🙂 Men nu har dom det bra hos oss och vi med dem!

 4. 31 oktober 2008 23:57

  Hej, jättebra beskrivning! Lång och utförlig :oD
  Mina katter är också mor och dotter och den lilla far omkring medan mamman ligger och glor. Fast det är ingen truckdriver mamma utan mera en vinpimplande med nymålat nagellack o papiljotter som förstrött tittar på. :o)
  Ja katter är knasiga.

Trackbacks

 1. Alla som gillar sparris, räck upp en tass! « Valley Girl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: