Skip to content

Himlafenomen 1 av 2: KA-BOOM!! KA-BOOM!!

30 november 2008

Wow, guess what? Vi tog en tupplur på söndag eftermiddag när vi väcktes av två snabba enorma smällar. Fönstren skakade och ljudsmällen ekade i dalen, värre än åskknallar. Jag frågade förskräckt maken vad detta var och han hade hört sånt förut så han visste vad det var: ”Sonic booms!”

Det var rymdfärjan Endeavour som bröt genom atmosfären och landade ungefär 9 mil från oss! Inte LITE mäktigt!! Dom skulle egentligen ha landat i Florida på NASA’s Kennedy Space Center men kunde inte landa pga dåligt väder där. Så då hamnade dom här! 🙂

Klicka på bilden för att läsa mer!

Space ship

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. 30 november 2008 13:10

  Å, så läckert!! En av mina största drömmar är att få se en uppskjutning! Men att få se en landning skulle inte va så dumt heller. Jag följe Fuglesang på nasas hemsida när han var uppe å följde deras landning live! Det var läckert! Blir nu påmind om att jag ska kolla upp den sidan igen, man fick följa deras arbete på Iss å det är sååå läckert! Kramen

 2. 30 november 2008 13:17

  Ja, hade vi vetat om detta, nog hade vi åkt ut och TITTAT!! Men det var ju som sagt inte planerat att de skulle landa här i Kalifornien, så inte många kan väl ha vetat om det….?? Får se det på nyheterna strax… Jag skulle också vilja se en uppskjutning, men då måste man vara i Florida.
  Kram!

 3. 09 december 2008 10:06

  Frågan är varför 2 smällar ljöd när bara 1 rymdfärja landade! MYSKO! Många tror att militären tog sin chans att göra nåt som smällde eftersom det kunde ”döljas” i och med detta event!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: