Skip to content

Wallanderfantast i vila

22 januari 2009

Tjolahopp, vad tiden galopperar iväg! Inte har jag hittat mig ett nytt jobb på fyra veckor nu, så det är dags att se var vi kan spara på pengar. Istället för att anställa en jobbare så hjälper jag maken med byggnadsprojektet i Granada Hills, det är tak-och väggmålning som gäller. Först en springtur på morronen och sen jobba på med armar och rygg i och med målningen – det känns i kroppen ska ni veta!

Det är uselt med ekonomin för många numera. I vårt lägenhetskomplex, 50 lägenheter, står just nu minst 5 lägenheter tomma och vi undrar om det inte beror på dagens ekonomi? Adela, lägenhetsvärden, är noga med att det kommer in hyfsade hyresgäster så hon släpper inte in vilka som helst. Det känns då tryggt så att inte området långsamt förvandlas till ett ställe där folk slänger skräp och sopor efter sig eller kör med droger.

Igår träffade vi en kvinna från Georgia; hennes man brukade bo i en av lägenheterna då han jobbpendlade mellan Kalifornien och deras hus i Georgia. Dessvärre dog han av en hjärtinfarkt kring Lucia i fjol och vi önskade att vi hade lärt känna honom medan han levde. Han var nämligen ett stort fan av Henning Mankell, så gissa om jag blev överraskad när jag såg en hel låda med wallanderböcker översatta till engelska! Hade vi känt till detta så hade vi självklart lånat ut alla våra Wallanderfilmer så att han hade fått titta!! Då hade han ju kunnat få se hur det såg ut i verkligheten i Skåne. Min man tog tacksamt hand om de flesta wallanderböcker, eftersom han också är ett fan. Det är alltid skoj när lite av Sverige kommer igen i vardagen, i den amerikanska vardagen!

the-pyramide

Annonser
One Comment leave one →
  1. 23 januari 2009 10:58

    Dom böckerna är ju riktigt bra! Jag har läst alla… Hoppas du hittar jobb. Eller det kanske funkar bra som ni gör nu, genom att slippa anställa!??
    Trevlig helg!
    Kramen, Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: