Skip to content

Lördagskväll med semlor och Beck!

09 mars 2009

Usch, vad lat jag är som inte orkar plita ner många rader på bloggen varje dag. Men vi hade en sån trevlig kväll i lördags, jag och min man! Vi som försöker dra in på det ena och det andra, nu gick vi ut och åt middag på ett ”ris-ställe” i närheten. Priserna var desamma men numera är minsann portionerna hälften så stora som dom brukade vara. Jag blev knappt mätt en gång!

Men det gjorde inget, för när vi kom till våran svenska vän så hade hon semlor som väntade på oss! Sååå goda!! Vi som inte ätit en enda semla sen 2006, nu fick vi två var och mer om vi ville! Hon hade bjudit in en svensk man som forskade på UCLA som vi alla träffade för första gången. Det var kul att sitta och surra på svenska och prata om hur vi utlandssvenskar är, hur svenskar i allmänhet är och hur amerikanerna är!

Det är ju mycket man måste lära sig när man flyttar utomlands, för att följa de sociala oskrivna ”reglerna”. T.ex om nån säger: ”How are you doing?” betyder det ju inte att man faktiskt svarar på frågan här… Man ska svara: ”Good, and how are you?” om man ska följa kutymen. Så är det ju inte i Sverige.

Men såhär såg några av de läckra semlorna ut iallafall! Med svensk mandelmassa i, de ni! semlor a

Efter vi hade njutit av godbitarna så satte vi på en DVD-film som vi hade med oss. En gammal Beck-film, Sista Vittnet från 2001, som var jättebra! Jag hade helt glömt bort handlingen, så för mig var det lika spännande som för våran kompis.

Och när vi kom hem, väldigt sent omsiders kring halvett på natten (eller var det halvtvå eftersom vi bytte till sommartid??) så möttes vi av denna syn i köket (den yngsta katten sprang fort och gömde sig, ville inte finnas på bildbevis, trots att vi VET att det var hon som drog ner påsen från köksbänken och öppnade den!)

Knäckebrödsstjuv a

Då måste man allt vara hungrig som ger sig på knäckebröd!! I ”vanliga” fall stjäl dom makens vita mjukbröd, men han brukar numera ställa in det i mikron så dom inte kommer åt det….

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. 10 mars 2009 08:26

  Mandelmassa är lätt att göra själv. Man tar bara mandlar å lite socker åsså mixar man det….länge. Oljan i mandeln gör att det till slut ”tar ihop”. Leila har ett recept på recept.nu.
  Kramen

 2. 12 mars 2009 01:20

  Vad kul med lite ”svenskafton”
  Det där med när man frågar någon hur det är, i Sverige är det knappt nån som svarar på det längre. De flesta vill ju bara höra tack bra, hur är det själv? (sen beror det ju lite på hur nära bekant man är)
  nu har ju alla så bråttom så ingen orkar höra om nån annan inte har det toppen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: