Skip to content

Lördag blir inte alltid som man tänkt

25 april 2009

thou-shalt-loveJag har haft en konstig dag idag. Jag tyckte jag hade sovit gott men vaknade med värsta pulserande huvudvärken över hela huvudet, som en hjälm. Sen upptäckte jag magont också, som berodde på den gamla vanliga orsaken som återkommer månadsvis hos min hälft av jordens befolkning. Suck! Jag tog två huvudvärkstabletter, gick ut med soporna, sa hej till landladyn och när jag kom upp igen så landade jag på soffan med bultande huvud. Jag som hade sovit så gott och känt mig utvilad när jag vaknat, kom inte till sans igen förrän klockan 15.30! Jag har vaga minnen av att maken hade gått ut och kommit tillbaka, samt försökt väcka mig för att nån ringde mig, och även katten som två ggr kommit förbi och väckt upp mig…

Men vips så var hela dagen borta!! Jag som sett fram emot en härlig springtur, samt skulle tvätta fyra maskiner i tvättstugan, hade lovat en granne att ta henne till matbutiken (hon har ingen bil), fortsätta med skattegrejset, och så blev det såhär!? Jag kände mig fortfarande matt och svag vid halvsextiden, så min man fick agera chaufför och tog oss till Vallarta och till Ralph’s. Det är förresten väl värt att åka till mexikanska butiken Vallarta, för en hel kundvagn full med mat och dryck kostade bara 35 dollar. Det blev ungefär samma summa för vår granne, som jag nyss lärt känna. Hon var jätteförvånad, hon sa att den här mängden hon inhandlat brukar alltid bli minst hundra dollar! (T.ex. sju gurkor gick på bara en dollar! Vi köpte fjorton!!! Blir väl en krona styck? Jag ska äta två varje dag, det är fräscht och perfekt för att balansera ph-värdet i kroppen.)

På Ralph’s köpte jag sånt som inte Vallarta har, t.ex. toarullar som är dubbelt så tjocka än vanliga rullar, musli, flingor och Kefir. Kefir är dyrt, 4 dollar för en liter, men ack så gott! Det är ju som lättfil ungefär. Och så även mjölk & fyra burkar tonfisk till min man. Detta på Ralph’s blev två kassar mat, plus toarullarna under armen till nästan samma pris som en hel kundvagn med mat från Vallarta.

Jag undrar förresten om det kommer att bli samma sak för er i Sverige, med tyska kedjan Lidl!? Jag handlade alltid billigt på Lidl när jag bodde i Holland, men det gäller att veta vad man köper var, för att spara pengar. Å andra sidan bodde jag i Holland under ”guldåldern” när tiderna var bra och vi hade högkonjunktur. Jag behövde verkligen inte vända på sedlarna som nu, i värsta kristiderna. Tänk att på väldigt kort tid har jag fått uppleva både absolut högkonjunktur och absolut låg-dito.

Men- min sjukliga dag var inte slut än… Inne på Ralph’s så började plötsligt näsan rinna och har väl lugnat ner sig lite nu, nära läggdags. Kanske det var nåt virus som min kropp bekämpade under denna dag?? Vi såg också en film tillsammans, ”Man at Work” från 2006, slumpmässigtvis samma skådis som vi sett på bioduken i onsdags, Ben Affleck. Till detta avnjöts årets första jordgubbar! Safta, röda och goda. Det verkar som dom är bäst kring tiden runt min födelsedag, för i fjol skivade jag upp dem på tårtan och de var lika goda då!  ANYWAYS, även om jag inte fick mycket uträttat idag, så kan jag gå och lägga mig i glad håg i vetskapen att vårt kylskåp är fyllt med allehanda färsk frukt, grönsaker och annat gott!

Ha den bästa söndagen ni kan ha!!

Annonser
One Comment leave one →
  1. 26 april 2009 14:02

    Usch då. Vad tråkigt att må så dåligt!! Hoppas du mår bättre idag!!? Lidhl är väl påväg att öppna på Ålidhem tror jag om jag inte minns fel. Jag tycker inte alls om den affären. Mamma bodde närmast en Lidhl butik i Helsingfors å nä, den tilltalade inte mig. Vi håller oss till Ica å vi storhandlar på Ica Maxi typ 1 gång i veckan. För kompletteringshandlingar blir det på Mariehem (bästa butiken i stan) eller på Gourmet (mitt i stan för det är närmast oss).
    Nä, nu är det dax att krypa i säng. Klockan har passerat midnatt…
    Kramen, Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: