Skip to content

Moorpark! Ja eller nej?

29 april 2009

Vi har tittat på ett ställe att bo på, tills vidare… Ute i Moorpark, California. Allt är bra,men det var såå litet! I sovrummet ryms bara våran säng, knappt ett nattduksbord går in tror jag. Men det ligger ute på landet, de har sex hästar i en stor hage och det var jättetrevligt par i våran ålder som hyr ut ett rum och kök med liten uteplats. Mannen livnär sig på rodeotävlingar och dom har precis fått en liten bäbis. Det kostar 250 dollar mindre än lägenheten vi nu bor i, som har två lagom stora sovrum där skrivborden ryms och ett lagom stort vardagsrum. Vi vet inte vad vi ska göra… Ska nu sova på saken.

Köket och badrummet var fint. Vardagsrummet är pyttelitet, sitter ihop med köket men det var iallafall parkettgolv, vilket är ett plus i kanten för något i USA. Måste bli inköp av en IKEA-skrivbordsmöbel, för det ryms inte ett stort skrivbord där. Vad tycker ni? Ska man ta chansen och bo smått för att komma sig bort från stan och stress? Slippa höra brandbilarna och ambulanserna, studenter som spelar musik halva nätterna? Det tar 40 min till jobbet istället för 20. Tjugo minuters motorväg så har man butiker och sånt i Moorpark ”city”. Oj, oj, oj, för aldrig kan allt bli helt perfekt, men viktigt är det att värdparet är trevligt och det här var två jordnära människor från Montana, dvs inga ”Hollywood-glitsare” som det finns så många av här i LA – dvs ytliga människor.

Ha det bra! Gomorron Europa, Goodnight California! 🙂

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. 01 maj 2009 07:24

  Hmm, ja det var ju nåt att bita i… På beskrivningen så tycker jag att det låter väligt idylliskt!???
  Vi bor ju faktiskt relativt litet, jämfört med många andra. Vi rymmer ju oxå bara sängen i sovrummet å en liten byrå, knappt nåt sängbord. Marcus har på din ”att göra lista”, att göra sängbord som vi kan hänga på väggen. Får se när det blir av!???
  Nu blir jag nyfiken. Hur har ni bestämt??????
  Hoppas ni får en trevlig helg!!
  Kramen, Maria

 2. Marianne permalink
  02 maj 2009 08:36

  Det var kul att läsa din blogg igen. Har inte varit inne på länge så det var några inlägg att läsa men det känns kul att få dela din vardag genom bloggen. Blev nostalgisk när du berättade om hur du blev medlem. Det var mycket som hände den perioden – bra saker menar jag:) Hur blir det med flytten – har ni bestämt er?? Låter idylliskt när du beskriver läget och inte behöver man ha jättestort omkring sig heller – speciellt inte om man har nära ut i det fria. Ska bli kul att se hur det ser ut i bilder och att få höra hur ni bestämt er.
  Stor kram från mig till dig
  Marianne

 3. 02 maj 2009 13:18

  Hej Petra,ser att det dykt upp ett ev.nytt boende,det skulle väl vara skönt för er att komma till ett lugnare område,man vänjer sig även om man är lite trångbodd,och tänk vad skönt för kissekatterna,tänk igenom saken mer än en gång,ha det så bra,hälsningar från oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: