Hoppa till innehåll

HÄLSAN först

Jag har haft fibromyalgi i flera år men har upptäckt flera sätt att återvinna hälsan och bli frisk. Om du som läser är ny på området så rekommenderar jag att kolla in länkarna nedan.

a

BAKGRUND
Jag började få extrem trötthet och yrsel år 1987. Omvärlden snurrade plötsligt runt och jag kräktes av ”sjösjuka”. Läkare hittade inget fel på balansnerven och datortomografi av hjärnan var helt normal. Värken eskalerade och fingrarna blev så stela att det knappt gick att skriva på datorn. Fibromyalgi konstaterades. Efter inrådan av en homeopat blev jag vegetarian och slutade med vetemjöl. Yrselanfallen och värken minskade då.

Det visade sig många år senare att jag även levt med en överaktiv sköldkörtel. Detta simpla blodprov togs tyvärr aldrig i Sverige. Sköldkörtelsjukdomar kan orsakas av gifter/tungmetaller i kroppen, så det är värt att ta blodprovet för att slippa en massa eventuella hälsoproblem och även cancer om det inte behandlas i tid. Efter behandlingen med riktiga grishormoner i två års tid självkorrigerades min sköldkörtel och jag lever nu helt utan mediciner. (Behandlar man med syntetiska hormoner, som är vanligast i Sverige, så får man tydligen fortsätta medicinera hela livet.)

Jag misstänker att just mina hälsoproblem började med Tjernobylolyckans giftutsläpp över Sverige 1986. (Läs om Tjernobyl här). Jag har nämligen fått uppmätt Strontium, Cesium och ett annat radioaktivt ämne  i min kropp.  Tungmetallerna från Tjernobyl som hamnade i svenska marker stannar i minst 50 år efter nedsläppet, så bor man här får man fortsätta rena sin kropp minst en gång om året.

Så, ändrad kosthållning och springa på motionsrundor har verkligen hjälpt mig att må bättre, samt förstås att ha en fungerande sköldkörtel. Men allraviktigast för min hälsa har varit att genomföra årliga leverrensningar, samt hålla mig till basbildande mat för att korrigera ph-värdet i blodet. SE NEDAN!

🙂 För att gå mot ett hälsosammare, värkfritt liv kan du göra följande:

1. Gå till roten av det onda! Rensa ut gifteroch tungmetaller från din kropp. Många i USA gör 24-timmarskuren Dr Huldas Liver Cleanse, likaså jag och det har hjälpt för utrensning av tungmetaller, mediciner och annat. Det finns folk på internet som tror att det är en myt, men jag har testat och det hjälper vare sig man tror på det eller inte. Det är en gammal huskur. Kom bara ihåg att först döda parasiterna – som vi alla har – innan kuren, annars mår man jätteilla! (Jo, jag har testat….) Parasiterna äter upp en del av vår näring istället för att låta våra tarmar ta hand om det och de tar nödvändig ork ifrån oss.

 • Dr. Huldas Liver Cleanse, görs ca 10 ggr efter att du tagit kål på parasiter i kroppen, står på samma sidor hur man gör. (enkelt: 1 dl olivolja + grapefrukt + Epsom-salt + en liten droppflaska parasitdödande: heter i USA Para-Free: Amerikansk/Svart valnöt, Klöver & Malört komplex – viktigt med dessa ingredienser som dödar både ägg & vuxna parasiter)
 • Dr. Huldas leverrensning på svenska(Samma som ovan)
  a

2. Ät mat som inte försurar din kropp! Håll koll på ph-värdet. I början måste man äta enbart alkaliserande/basbildande mat så att kroppen får en chans att återställa normalt ph-värde i blodet. Det har mätts att de flesta som är allmänt sjuka är också försurade och kroppen kan inte läka så länge den är ”sur”. Friska personer har normalt ph. Försurat ph ger värk, eftersom blodkropparna hopar sig då de tappar sitt rätta ph-laddning. Sedan lär man sig känna efter hur mycket man tål innan man får värk, eller blir försurad. Det är då man inser att det var chokladkakan igår som ger mig värken idag… Då måste man slå tillbaka med något som är rejält basbildande t.ex. Björkaska från hälsokosten , Kalkpulver/Kalcium, Sojalecitin, MSM, färsk Sparris samt Cayennepeppar.

3. Motionera regelbundet, helst utomhus. Det hjälper blodflödet och allmänt välbefinnande med de trevliga endorfinerna. Svettning hjälper också ph-värdet i rätt riktning (svett är ”surt”).
c

4. Sovordentligt! Sömnen blir bättre med motion, och sova bör man göra i tid på kvällen… Samtidigt har jag lärt mig att man blir aldrig helt utvilad om man har försurat ph; hjärnan får inte tillräckligt med syre då blodkropparna hopar sig i längder vid försurning. Första ggn jag vaknade utvilad var efter jag fixat ph-värdet.
d

5. Vet att värktabletter bara döljer symtomen samtidigt som de ytterligare försurar kroppen. Så undvik dem.
e

6. Kolla din blodgrupp! Vissa blodtyper, som A,  bryter inte ner animaliska proteiner (kött/fisk/fågel) lika bra som andra. Även detta omdebatterat i media av kritiker, men jag får helt klart massa energi från veg. kost och blir supertrött och orkeslös av det motsatta. Det visade sig sedan att jag har blodgrupp A, som ska lämpa sig bäst för veg kost. (Jag åt kött minst 2 ggr varje dag under tonåren, inte undra på att jag var så extremt trött jämt.)

 

 SUMMERING:

Länkarna ovan handlar bl.a. om hur du rensar ut tungmetaller och parasiter samt varför värk och sjukdom beror på kroppens ph-värde.När kroppen inte själv klarar av att balansera ph-värdet i blodet blir man snabbare försurad. Mikroskopiskt kan du se det, om du kollar en droppe blod. Vid ph-försurning har blodet bildat ”längder” istället för att flyta runt fritt en och en (se foto nedan). Det blockerar blodflödet ut till de minsta kapillärerna i kroppen. Ph-nivån kan kollas via urinen. Köp lackmuspapper på apoteket och testa! Vi måste hålla ph-värdet konstant, det är (erfarenhetsmässigt) när vi äter försurande mat som vi får värst värk.

"When your blood is clumped together, it no longer can get to all the little capillaries in your body to give you the life giving oxygen you need. It no longer can give ever cell of your body the energizing and rejuvenating effects. This is the major reason why some people feel horrible when they wake up, and why they need to sleep longer."

Acidic ph: When your blood is clumped together, it no longer can get to all the little capillaries in your body to give you the life giving oxygen you need. It no longer can give every cell of your body the energizing and rejuvenating effects. This is the major reason why some people feel horrible when they wake up, and why they need to sleep longer.

 • Exempel på försurande (=inte bra) kost: Animaliska proteiner dvs kött/fisk/fågel; socker; kaffe; ris och vetemjöl.
 • Exempel på alkaliserande (=bra) kost: Mörkgröna grönsaker, örtte, vetegräspulver i vatten/dryck, frukt. Att dricka MSM-pulver utblandat i vatten hjälper när man har fibromyalgi, eftersom det ökar blodgenomströmningen och är basbildande. Björkaska är extremt basbildande och utrensande. I Finland används tydligen björkaska mot cancer.

Jag tycker det är viktigt att själv ta ansvar för sin kropps hälsa och inte bara tillförtro sig åt doktorns mediciner. Pröva ovanstående så hjälper du din kropp att reparera sig själv.  När jag lever som jag lär slipper jag trötthet, yrsel och värk. 😀 Annars kommer det tillbaka… 😦

Annonser
17 kommentarer leave one →
 1. 24 oktober 2008 14:44

  Kommentar om hur doktorer kritiserar alternativmetoder:
  When i hear that a doctor has criticized something like a Liver Flush , i don’t think ”well, they don’t make any money so they’re blasting the flush.” I think, they didn’t learn about flushes and alternative treatments, so its not in their bag of tricks to take out. Doctors are drawn to medical schools because the things they learn there make sense. if alternative methodology and healing made sense to them going in, they would have become naturopathic doctors instead of medical doctors.
  Lisa

 2. 24 oktober 2008 14:44

  Valley Girl igen… Jag är nyfiken på om det finns något som helst vetenskapligt samband mellan blodgrupp och grad av fibromyalgi, om vi fick kolla typ 1000 personer i Sverige. Och varför tycks kvinnor ha större benägenhet? Har det att göra med våra kvinnliga hormoner under påverkan av toxiner? Har det forskats ifall problemet kan ha startat med en benägenhet för sjukdomar pga lågt immunförsvar, eller blodgruppen man har, eller just en koppling mellan dessa två; stor injektion av gifter i kroppen och därigenom skadad sköldkörtel (som ju reglerar hormonnivåer i kroppen, ph-värdet etc)? Egentligen är allt bara kemi; våra kroppar är fantastiska underverk med sina kemiska processer och funktioner.

 3. 28 februari 2009 05:31

  hej igen!

  Jag undrar när man börjar med en utrensing i kroppen, hur länge brukar man känna sig sjuk
  då….

  för jag har börjat med det, hittils, har det gått 9 dagar, fick huvudvärk, mådde illa, illaluktande gaser, kändes som feber, orkeslös, depprimerad, värk ikroppen,
  orkar knappt vara uppe, fryser ibland o svettas ofta…hur länge kan utrensning vara..?

  Jag har tarmsjukdom, sen 1998 fick då asacol tbl…

  sen överaktiv skölkörtel, o jodbeh. en gång, sen underfunktion o levaxin…

  jag läste att du hade med sköldkörteln, och har du slutat med levaxin helt…

  tacksam för svar..

 4. 08 maj 2009 22:09

  Jätteintressant!! Själv lider jag av just en underaktiv sköldkörtel. Har gått hos en naturopathic doktor, och jag tror stenhårt på deras metoder!! Vill alltid lära mig mer om hälsa!! Håller helt med – vi måste själva ta ansvar för vår kropps hälsa!

 5. 12 maj 2009 16:45

  Väldigt intressant det här om basbildande mat!! Det har jag inte känt till förut…
  Sen angående frukost: jag läste också för några år sen att det är bra att börja dagen med frukt, så det gör jag med! Och det känns bra, tycker jag.
  Så undrar jag lite om den här Dr. Huldas liver cleanse. Låter så jobbigt och invecklat och lite skrämmande?! Och en annan sak: kommer det verkligen ut stenar?? Varifrån?????

 6. 12 maj 2009 17:01

  Ok, det är bara jag igen:D
  Jag läste den svenska länken om leverrensning och där rekommenderade de även en annan variant, där man dricker olivolja plus citron i vatten. Har du provat det?? Låter lite mindre dramatiskt!
  Och att en dag i veckan fasta på frukt- och grönsaksjuicer – DET ska jag faktiskt prova. EN dag klarar jag att fasta:D
  Det här är jätteintressant i alla fall! Tack för all bra information!!

 7. 12 maj 2009 17:34

  Okej… det är ju klart att stenarna kommer ut på det viset. Vad hade jag trott??
  Har du varit med om detta?? Läste om tjejen som gjort den här leverrensningen o blev alldeles avskräckt – hon mådde ju jättedåligt!! Nä, det får allt bli nåt lite mindre dramatiskt för min del…

 8. 12 maj 2009 20:33

  Man klarar det galant om man följer anvisningarna. Ät lättare mat (det gör jag ju redan som är vegetarian) veckan innan PLUS – superviktigt!!! – ta medel som i USA kallas Para-FREE från hälsokosten (WholeFoods) 10 dagar innan, morgon och kväll. Detta dödar parasiterna som ALLA har i tarmarna, plus deras ägg! Viktigt ta medel som dödar både ägg och vuxna…

  Tar man inte kål på parasiter och ägg mår man verkligen jätteilla!!! Jag körde rensningen en gång utan att förbereda med Para-Free och jag trodde jag skulle ”avlida”… Nästa gång hade jag tagit Para-FREE och det gick hur lätt som helst!

  Det är en enkel metod, man behöver ju bara tre ingredienser: laxerande Epsomsalt, en grapefrukt och en deciliter olivolja! Och vatten, förstås.

 9. 15 oktober 2009 00:52

  Hej
  Jag undrar om du vet något när det gäller fibromyalgi och klimakteriet? Har själv blivit sjuk 1988 i fibro och idag är jag 50 år och tycker att jag blivit sämre när det gäller min fibro har bla börjat samla på mej vätska och vet sen förut att jag är försurad.

  MVH Lissi

 10. Ann-Catrin Bergström permalink
  15 oktober 2009 01:14

  Hej Lissi!

  Jag undrar när fick du dignosen fibromyalgi, och hur yttrar sig dina alla symtom..? Själv har jag som jag skrivit överaktiv sköldkörtel,men
  efter jodbeh. en gång, fick jag underfuntion o levaxin tbl..och har haft yrsel sen det började -2006 ca, och har även värk i kroppen armar och ben, rygg sen -2008 Okt. Skulle fråga dig, ifall Du har några problem med dina tänder..?

 11. 16 oktober 2009 14:00

  Hej Ann-Catrin
  Jag fick min första diagnos -94 på ett rehab center,med påtryckningar från försäkrings kassan fick jag åter samma diagnos -97 av en privat läkare inom smärta -04 ville försäkringskassan utreda mej igen och då fick jag återigen samma diagnos fibromyalgi denna gång på ett annat rehabcenter…turerna har varit många.1997 sanerade jag bort allt amalgam nämligen 15 lagningar och blev betydligt bättre och har varit det fram till -07 då jag sakta blev sämre igen och har då börjat fundera på om det har med klimakteriet att göra.
  När det gäller min fibro så har jag 18/18 alltså en svår fibromyalgi,det har med trigger punkterna att göra du kan ha tex 8/18 och då är den också lindrigare.
  Jag har ont precis i hela kroppen allt från nacken ner till fötterna,yrsel är VÄLDIGT vanligt har en fibro kompis som går med kryckor för att inte ramla pga yrsel,själv får jag det vid stress,trötthet och spänningar,jag brukar lägga mej ner ca 1 timme när det är som värst och för mej hjälper det.har du fler funderingar så fråga på.
  Lissi

 12. Ann-Catrin Bergström permalink
  17 oktober 2009 10:48

  Hej Lissi!!

  Tack för ditt meddelande. Ja, det låter jobbigt alltihop, men det var nog bra att Du sanerade tänderna. Och jag skulle fråga ifall du har
  kollat din sköldkörtel, det kan ställa till med stora problem,för när
  jag hade svettningar, så trodde jag bara att det var klimakteriet, men
  jag hade problem med överaktiv sköldkörtel. Arbetar du om dagarna. själv så har jag sjukpension sen flera år,och det är jobbigt att få dagarna att gå ibland, för dom blir så långa.Blir du inte deprimerad av att ha värk och yrsel jämnt, det blir jag. Bor själv i sthlms förort.
  skriv gärna igen!

 13. 25 februari 2011 16:03

  Hi Valley Girl

  I found the information regarding health interesting.
  I’m trying to locate björkaska powder in the U.S.,
  or a site that will ship to the U.S. .
  If you have any suggestions please email me or post on your site.
  Also, I only speak English.

  Thanks,
  Barry
  from NorCal

 14. 27 februari 2011 18:43

  Hi Barry,

  This is the powder I purchased while in Sweden. You can order it online, although they are temporarily sold out right now:

  http://www.topformula.se/produkter/halsokost_kosttillskott/mage_tarm/48885__bjorkaska_150_g/

  Then there’s another type that they also deliver to the U.S. but they have already prepared it with water: http://www.naturligt.se/website1/Halsokost/Produkt/bjoerkaska-extrakt-1000ml-holistic.php

  Good luck!! 🙂

 15. 11 oktober 2013 09:23

  Hej

  Det är enkelt att få ett basisk ph-värde om man äter monomeals som jag gör. Men så fort jag äter onyttigt så går det nabbt mot det sura ph-värdet. Det är roligt att kolla varje morgon vilken effekt som mat faktiskt har på kroppens ph-värde.

  Lycka till

  Andreas

 16. 11 oktober 2013 09:24

  Om du vill testa ditt eget ph kan du köpa lackmuspapper här

  http://www.biglife.se/store/p/ph-i-kroppen-113395/lackmuspapper-och-ph-stickor-127637

  ha det bra

  Andreas

 17. 22 november 2013 04:55

  Tack Andreas! Hoppas FLER börjar kolla upp ph-värdet och sen gör det som behövs för att slippa sin värk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: